Szűrő
 • Nemzetközi együttműködési projektben veszünk részt

  Nemzetközi együttműködési projektben veszünk részt

   

  1Korábbi szakmai kapcsolataira építve konkrét nemzetközi együttműködési projektet tervez az Alutus Régió Egyesület. A kezdeményezés a magyarországi Éltető Balaton-felvidékért Egyesület részéről érkezett, helyi partnerként a Homoród-Rika-Küküllő Helyi Akciócsoport is részt vesz a projektben.

  A projektötlet részleteinek kidolgozása érdekében az együttműködő felek 2012. november 9-én az Alutus Régió Egyesület baróti irodájában találkoztak. A találkozón az Éltető Balaton-felvidékért Egyesületet Bazsó Gabriella projektmenedzser és Hoffner Tibor térségi tanácsadó képviselte, a szomszédos megyei Homoród-Rika-Küküllő Helyi Akciócsoportot Sándor Kálmán ügyvezető képviselte, míg a házigazda szerepét felvállaló Alutus Régió Egyesület részéről Antal Esztilla ügyvezető mellett az iroda több munkatársa is részt vett a megbeszélésen.

  A találkozón egy turisztikai jellegű hármas együttműködési projekt kidolgozása kezdődött el, a további részletekről a tervezés későbbi szakaszában tájékoztatjuk az érdeklődőket, itt, az egyesület honlapján is.

  Az eseményről további képek ITT.

 • Tájékoztatók LEADER pályázati lehetőségekről

  Tájékoztatók LEADER pályázati lehetőségekről

  A következő napokban az Alutus Régió Egyesület munkatársai a térség több településén tartanak tájékoztató fórumokat, amelynek keretében bemutatják azokat a vidékfejlesztési pályázati lehetőségeket, amelyekre kiírás várhatóan a jövő év elején lesz az Alutus térségben.
  A tájékoztatók menetrendje:
  Sepsibükszád, Polgármesteri Hivatal udvarán található vendégház: 2012. december 12., (szerda), 17 óra.
  Vargyas, Polgármesteri Hivatal: 2012. december 13., (csütörtök) 11 óra.
  Sepsikőröspatak, Unitárius parókia gyűlésterme: 2012. december 13., (csütörtök) 17 óra.
  Minden érdeklődőt szeretettel várnak!
 • Elbírálásra kerültek az első pályázati kiírásra beérkezett pályázatok  Elbírálásra kerültek az első pályázati kiírásra beérkezett pályázatok

  Az ALUTUS Regio Egyesület elbíráló bizottsága 2012. november 22-én Mikóújfaluban tartotta meg az első pályázati kiírásának kiértékelő gyűlését.
  Az Erdővidéket és Oltfej községeit magába foglaló kistérség képviselői számára hat intézkedés (112, 121, 141, 312, 313, 322) volt meghirdetve az első kiírás során. Ezek közül a mikrovállalkozások létrehozását és fejlesztését támogató, 312-es számú intézkedésre érkeztek pályázatok. Az önkormányzatok, a gazdasági, illetve a civil szféra képviselőiből összeálló 9 tagú elbíráló bizottság, az egyesület vezetőinek és munkatársainak jelenlétében, az utóbbiak által előterjesztett jelentés alapján, a kiírási feltételeknek megfelelően a leadott öt pályázatot elfogadottnak, illetve támogathatónak nyilvánította. A támogatásra javasolt pályázatok listája ITT tanulmányozható.


 • Helyi Fejlesztlési Terv -eredeti forma

  Strategie.pdf

Sikeres pályázatok

Látogatók

Oldalainkat 107 vendég és 0 tag böngészi

Keresés

Valoarea proiectului

Valoarea totală a proiectului este de 571.354,97 Euro, din care:

 • - 80% contribuția Uniunii Europene)
 • - 20% contribuția Guver- nului României